Back

CAMPANIA MAREA DEBARASARE

                     “Marea Debarasare”- ultima editie din acest an

 

 

În zilele de 3-4 decembrie a.c, se desfăşoară cea de-a patra şi ultima ediţie din acest an a campaniei naţionale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie - “Marea Debarasare”.

 

În judetul Braşov, campania are loc pe urmatoarele trasee stabilite de Ministerul Mediului şi Pădurilor: în data de 3 decembrie, pe traseul: Rupea – Măieruş – Feldioara – Bod – Hălchiu – Şercaia – Codlea – Ghimbav – Hărman – Braşov şi in data de 4 decembrie pe traseul: Victoria – Făgăraş – Şinca – Zărneşti – Râşnov – Bran – Predeal – Săcele – Zizin. Deşeurile de echipamente electrice şi electronice vor fi colectate in cele două zile de Asociaţia  “ENVIRON”, începând cu ora 10, 00.

 

“În acest sens, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a informat primăriile cuprinse în traseele mai sus amintite, pentru buna desfăşurare a acţiunii pe parcursul celor două zile, respectiv 3 şi 4 decembrie”, a precizat Ciprian Băncilă, directorul executiv al A.P.M. Braşov.

 

Pentru municipiul Braşov, acţiunea se derulează ca şi în ediţiile anterioare: depunerea deşeurilor până la ora 10.00 în faţa casei (în zonele de case) sau la platformele de depozitare deşeuri (în zonele de blocuri), urmând ca acestea să fie colectate de către operatorii de salubritate şi transportate la punctele de colectare.

De asemenea, braşovenii pot suna la numerele de telefoane ale dispeceratelor celor două societăţi: SC Urban-0268/516865, 0368/415930, tel verde 0800 881188  şi SC Comprest 0268/516871, tel.verde: 0800 801010.

În urma campaniilor desfăşurate trimestrial in anul 2010, in judeţul Braşov au fost colectate in total peste 13 tone de deseuri electrice şi electronice de la populaţie.